marți, 21 decembrie 2010

Beneficiile ceaiului verde ecologic

Beneficiile ceaiului verde ecologicCeaiul verde ecologic este facut din frunze de ceai neatinse de chimicale de sinteza toxice si este mai bogat in substante benefice.

Frunzele folosite la prepararea ceaiului verde nu sunt lasate sa fermenteze, cum se intampla in cazul altor tipuri de ceai, ci sunt uscate imediat dupa culegere. Astfel se obtine un produs cu un continut mai scazut de teina si mai bogat in vitamine. Ceaiul verde contine din abundenta vitaminele A, B, E, C, precum si minerale ca fier, calciu, fosfor si potasiu. In compozitia ceaiului verde se gasesc si numeroase substante cu rol antioxidant.

BENEFICII.
Consumul de ceai verde reduce riscul instalarii cancerului de colon, esofag, pancreas si stomac. De asemenea, scade nivelul colesterolului "rau" si creste nivelul de colesterol "bun". Ceaiul verde stimuleaza metabolismul, reduce valorile tensionale mari si glicemia, protejeaza ficatul impotriva substantelor toxice, stimuleaza functiile sistemului imunitar si intirzie imbatranirea prematura a tenului.

Potrivit cercetatorilor de la scoala Medicala din Atena, ceaiul verde ajuta la curatarea arterelor si la reducerea grasimilor din zona abdomenului.

Oamenii de stiinta spun ca anumite substante pot grabi viteza cu care sunt prelucrate grasimile in organism. Merita sa inlocuiti cafeaua cu acesta, macar in unele zile ale saptamanii. Ca sa fie cu adevarat benefic, este mai indicat sa nu il fierbeti, ci sa il preparati sub forma de infuzie.

Ceaiul verde aduce beneficii si copiilor !
Ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare. Ceaiul verde distruge bacteriile care cauzeaza tartrul. Sucul pe care copiii dvs. il beau este capabil de asa ceva ? Aveti dificultati in a va convinge copii sa isi manace legumele ? O ceasca de ceai verde are o capacitate antioxidanta mult mai mare decat broccoli sau spanacul.

Reduce nivelul aparitiei coagularilor de sange.
Ceaiul verde s-a dovedit a fi eficient in prevenirea coagularii anormale a sangelui, problema extrem de delicata in timpul sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu