marți, 21 decembrie 2010

Ecologic vs. Natural

Care este diferenta dintre produsele ecologice si produsele naturale?

„Care este diferenta dintre produsele ecologice si cele naturale?”Multi oameni cred ca nu eEcologic vs. Naturalxista nici o diferenta intre cele doua si ca amandoua inseamna acelasi lucru.Dar nu este adevarat. Daca ati compara ecologice si naturale, diferenta va fi clara.

Alimentele ecologice se refera la alimente element care sunt produse,fabricate si tratate folosind mijloace tratate definite de organisme de certificare, cum ar fi Departamentul de Agricultura al Statelor Unite (USDA) in conformitate cu alimentele ecologice produse.

Alimentele naturale ,pe de alta parte,in general,se refera la alimente element care nu sunt modificate chimic sau sintetizate in orice forma.Acestea sunt derivate din plante si animale.Astfel un aliment natural  nu este neaparat si organic si invers.

Dar intrebarea importanta este – De ce unii oameni prefera alimente ecologice si unii oameni alimentele naturale?Aceasta se datoreaza faptului ca unii oameni au convingerea ca un produs alimentar sintetizat duce la pierderea de nutrienti si la proprietatile sale. De aceea ei cer alimente naturale.Fanii alimentelor ecologice ,pe de alta parte,vor ca alimentele sa fie „libere” de ingrasaminte chimice,pesticide si conservanti.

Aparent, cererea de alimente ecologice este mai mare decat cea de alimente naturale, deoarece sigiliile alimentelor ecologice sunt acordate si monitorizate de catre guvern. Un act similar ca Actul produselor alimentare ecologic este necesar si pentru produsele naturale.

Mai jos, aveti diferenta dintre dintre produsele ecologice si cele naturale de pe diferite parametrii:
Parametrii Alimente ecologice Alimente naturale
Definitie Alimentele ecologice  se refera la elemente care sunt produse folosind mijloace biologice. Alimentele naturale se refera la elemente care sunt minim sintetizate.
Standarde Norme stricte pentru productia de alimente organice, manipularea si prelucrarea exista  in intreaga lume. In multe parti din lume, nu exista norme stricte pentru produsele alimentare naturale.
Organisme de certificare Multe tari au organisme de certificare,dar cele mai proeminente fiind Departamentul de Agricultura din SUA Asociatia Internationala a Producatorilor de Produse Naturale incearca sa obtina definitii pentru alimentele naturale intr-un loc.Este de remarcat faptul ca aceasta nu este un organism de certificare.
Etichete Etichetele ecologice au implicatii juridice.Un producator ar trebui sa urmeze regulile si regulamentele specificate inainte de a utiliza eticheta ecologica. Etichetele naturale sunt utilizate in mod liber, natural, din cauza lipsei  adecvate de orientare.
Cererea Cererea pentru alimentele ecologice este mult mai mare decat cea pentru alimentele naturale. Cererea pentru alimentele naturale este deasemeni in crestere; oricum nu asa de mult ca si alimentele ecologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu