marți, 21 decembrie 2010

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A BIODIVERSITĂŢIIE

Evenimentul marchează semnarea la Rio de Janeiro (1992) a “Convenţiei privind diversitatea biologică”, elaborată sub egida Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu şi ratificată de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 58/1994, cu modificările ulterioare.

Celebrarea acestei zile constituie o ocazie de a reflecta la responsabilităţile pe care le avem în conservarea biodiversităţii şi transmiterea ei generaţiilor viitoare. Diversitatea biologică reprezintă o particularitate specifică a planetei noas­tre, care asigură funcţionalitatea optimă a ecosistemelor, existenţa şi dezvoltarea biosferei în general.

2010: Biodiversitate si dezvoltare

Tema oficiala pentru Ziua internationala a biodiversitatii in 2010 este Biodiversitate, dezvoltare si diminuarea saraciei. Astfel, scopul evenimentelor si actiunilor este de a aduce la cunostinta publicului importanta ecosistemelor pentru sanatatea si bunastarea oamenilor, masura in care noi depindem de protejarea naturii.

Peste tot in lume, regatul plantelor si al animalelor este bogat in diversitate, extrem de interesant si merita sa fie protejat. Scopul zilei este de a sublinia importanta pe care biodiversitatea o are in viata oamenilor. Mai mult decat protejarea unei plante sau a unei specii de animale, protejarea biodiversitatii inseamna sa intelegem cum functioneaza ecosistemele, ce servicii ofera oamenilor si ce trebuie sa facem pentru a nu le strica echilibrul.                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu